Schatlocaties Tsjechië bekend

Home/ Jubileum-nieuws/ Schatlocaties Tsjechië bekend

De schatten voor de Simac Treasure Hunt in Nederland, België en Frankrijk waren al eerder verstopt. Vanaf nu is het ook mogelijk om in Tsjechië te gaan zoeken! Op twee plekken zijn schatten verstopt. Je vindt de informatie hieronder.

Locatie Treasure site 9

Treasure site 9

Tsjechië

Parking: Jevany

GPS-code: 49 58 28.0, 14 46 57.0

Tip:
De beukenbossen van Voděrad vormen een groot boscomplex op de rechteroever van de Jevanský-beek. Het bos bestaat voornamelijk uit beuken, aangevuld met zomereiken, haagbeuken, en af en toe espen, linden en witte berken. In het bos nestelen een aantal zeldzame vogelsoorten, zoals de zwarte specht, de houtduif en de boshavik. Het dorp Jevany ligt aan de rand van het nationale natuurreservaat Voděradské bučiny. Na de eerste wereldoorlog werd Jevany een populair vakantieoord aan de oevers van een stelsel van vijvers. De recreatievijvers aan de beek Jevany zijn een goede plek voor watersport. Er zijn ook veel villa's van beroemde mensen.

Locatie Treasure site 10

Treasure site 10

Tsjechië

P: Adamov

GPS-code: 49 17 53.0, 16 40 22.0

Tip:
Het Nationaal Natuurreservaat Býčí skála is een beschermd gebied in het gebied Moravische Karst, gelegen tussen de stad Adamov en het dorp Křtiny. Het belangrijkste object van bescherming zijn soortenrijke natuurlijke gemeenschappen van eiken- en beukenvegetatiestadia. Het begin van de bewoning van de Adamov-regio gaat terug tot het Jonge Paleolithicum (17-11 duizend jaar v.Chr.), toen mammoetjagers naar het gebied kwamen. Zij vestigden zich in grotten, waaronder bijvoorbeeld de Stierenrots, die zich ongeveer 5 km ten oosten van Adamov in de Křtiny-vallei bevindt.

Het is tijd om de eerste opmerkingen toe te voegen

Voeg een reactie toe